VRAČILO BLAGA

 

OBVESTILO O PREDLOŽITVI PRITOŽBE POTROŠNIKA

V skladu s 43 a členom Zakona o varstvu potrošnikov potrošnike obveščamo, da lahko vložijo pritožbo, v kateri izrazijo svoje nezadovoljstvo s kupljenim izdelkom ali kakovostjo storitve, ki jo nudijo v pisni obliki in nemudoma jim bomo pisno potrdili. Pritožbo je mogoče oddati tudi pisno na naslov: MK72 d.o.o., Krivec 4, 1000 Ljubljana ali elektronski naslov: reklamacije@skandizajn.si.

Na pritožbo potrošnika bomo poslali pisni odgovor najpozneje v 15 dneh od datuma prejema pritožbe, zato nam prosimo sporočite svoj kontaktni naslov za dostavo odgovora. Obrazec za pritožbo prenesite tukaj.

 

ENOSTRANSKA PREKINITEV POGODBE

 

Kopijo obrazca za enostransko odpoved pogodbe lahko izpolnite na naši spletni strani in nam jo pošljete po elektronski pošti. Po elektronski pošti vam bomo nemudoma poslali potrdilo o prejemu obvestila o enostranski odpovedi pogodbe.

NAVODILA ZA ENOSTRANSKO PREKINITEV POGODBE

  1. Izračun roka za enostransko odpoved pogodbe

Pogodbo lahko enostransko prekinete v 14 dneh brez navedbe razloga. Če želite biti upravičeni do enostranske odpovedi te pogodbe, nas morate z nedvoumno izjavo, poslano po pošti ali elektronski pošti, obvestiti o svoji odločitvi, da enostransko odpovedujete pogodbo, z navedbo vašega imena, naslova, telefona, faksa ali e-poštnega naslova. Lahko pa uporabite tudi priloženi vzorec obrazca za enostransko odpoved pogodbe, ki se nahaja na dnu strani. Rok za enostransko odpoved je 14 dni od dneva, ko je bilo blago, ki je predmet pogodbe, predano vam ali tretji osebi, ki ste jo pooblastili vi, a ni prevoznik.

Obrazec za enostransko odpoved pogodbe lahko prenesete tukaj.

  1. Vračilo kupnine

Vračilo kupnine lahko vrnemo šele, ko nam blago vrnejo ali potem, ko nam predložite dokazilo, da ste nam blago poslali nazaj.

  1. Vračilo blaga

Blago nam vrnite brez odlašanja in v vsakem primeru najkasneje v 14 dneh od dneva, ko ste nam poslali svojo odločitev o enostranski prekinitvi pogodbe.

  1. Stroški vračila blaga

Neposredne stroške vračila blaga nosite sami.

  1. Odgovornost potrošnika za oslabitev vrednosti blaga

Odgovorni ste za kakršno koli okvaro blaga, ki je posledica ravnanja z blagom, razen tiste, ki je bila potrebna za določitev narave, lastnosti in funkcionalnosti blaga. Pravica do enostranske odpovedi pogodbe je izključena v primerih, določenih v 43. č členu Zakona o varstvu potrošnikov. Celotne informacije o pravici kupcev do enostranske odpovedi pogodbe najdete na povezavi Zakon o varstvu potrošnikov.